توضیحات عجیب رئیس سازمان آتش‌نشانی درباره آتش‌سوزی بیمارستان گاندی-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

توضیحات عجیب رئیس سازمان آتش‌نشانی درباره آتش‌سوزی بیمارستان گاندی

رئیس سازمان آتش نشانی شهر تهران به حریق بیمارستان گاندی اشاره کرد و گفت:تا نرسیدن آتش‌نشانان مسوولان بیمارستان خبر از آتش‌سوزی نداشتند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۵۳ - ۰۸ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 28
کد خبر: ۲۲۵۵۹۶

به گزارش راهبرد معاصر، قدرت اله محمدی در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران با بیان اینکه خط قرمزی برای فضاهایی که ساکنان نمی توانند فرار کنند، در نظر گرفته ایم، اگفت: یک نفر از کردستان با سامانه ۱۲۵ تماس گرفت که فرزندش در بیمارستان بستری است و آتش نشانان این کودک را نجات دهند. ۹ جنین و ۱۱ بیمار بستری در آی سی یو نجات داده شدند.

 

وی افزود: اگر دستگاه یک بیمار قطع می شد جان خود را از دست می داد که دو آتش نشان در محل حضور پیدا کرده و از فرد مراقبت کردند و خوشبختانه نجات یافت.

 

از اتاق ۱۰۶ طبقه ۱۶ آتش شعله ور شده بود

محمدی با بیان اینکه حادثه در خیابان ولیعصر از سوی یکی از شهروندان گزارش داده شد، تصریح کرد: بعد از اینکه نیروهای اولین ایستگاه ما به محل رسید، مسئولین بیمارستان با سامانه ۱۲۵ تماس گرفتند که آتش سوزی صورت گرفته تا قبل از آن اطلاعی نداشتند. از اتاق ۱۰۶ طبقه ۱۶ آتش شعله ور شده بود.

 

وی تأکید کرد: کدام آزمایشگاه کامپوزیت را تأیید کرده بود؟ چرا آتش به دست اندازهای ۱۸ طبقه نفوذ کرده بود؟ اگر نمایی غیر از کامپوزیت به کار گرفته بودند، آتش به هیچ یک از طبقات نفوذ نمی کرد.

 

محمدی با بیان اینکه ما سایت بیمارستان را نجات دادیم، گفت: اگر بخش دیگری از بیمارستان نیز آتش می گرفت، عملاً قابل استفاده نبود. وقتی آتش نشانان مراجعه کردند، دیدند جعبه های فایرباکس بیمارستان آب ندارد. علیرغم اهمیت موضوع، ایمنی اولویت آخر بود.

 

وی افزود: اگر دوربین نظارت و اعلام حریق وجود داشت در اولین لحظه متوجه می شدند. اولین شهروندی که متوجه آتش سوزی شده بود قطعا ۲۰ دقیقه بعد بود و بیمارستان متوجه این حادثه نشده بود.

 

۵۰ درصد ساختمان های دولتی ناایمن هستند

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با بیان اینکه همه جای دنیا از نمای کامپوزیت استفاده می کنند اما نه به این شکل، گفت: ۵۰ درصد ساختمان های دولتی ناایمن هستند اما هیچ اهمیتی در بودجه برای ایمنی ساختمان ها داده نشده است. شرکت های بیمه می توانند به ما کمک کنند. چرا این شرکت ها ساختمان هایی که تأییدیه ایمنی ندارند، بیمه می کنند؟

 

وی اضافه کرد: شرکت های خودروساز خاموش کننده های آتش نشانان را چه کرده اند؟ در جاده های بین راهی آتش نشانی نداریم و اگر در خودروها وسایل ایمنی وجود داشته باشد بسیار کمک کننده خواهد بود.

 

محمدی با اشاره به بازدید از ۴۸ هزار ساختمان در طول مدت اخیر، یادآور شد: یک نفر و یک سازمان نمی تواند کاری کند. ما به هم ریختگی و شلختگی ایمنی را در شهر شاهد هستیم. ۱۲۹ ساختمان با کمک کمیته ایمنی و دستگاه قضایی به ۷۵ ساختمان رسید و کوتاه نخواهیم آمد .تا پایان سال ۱۴۰۳ این ساختمان ها را به صفر خواهیم رساند.

 

۴۰۰ حادثه روزانه در تهران بر اثر سهل انگاری رخ می دهد

وی با بیان اینکه از ۲۰ هزار ساختمان پر خطر تهران ۲۵ درصد نمای کامپوزیت دارند، خاطرنشان کرد: قطعاً اگر نمای ساختمان بیمارستان گاندی سیمانی بود، چنین اتفاقی رخ نمی داد. ۴۰۰ حادثه روزانه در تهران بر اثر سهل انگاری رخ می دهد.

 

محمدی تأکید کرد: وزیر بهداشت در سال قبل دستور داد که مراکز درمانی باید تأییدیه های آتش نشانی داشته باشند. دو هزار و ۵۰۰ مرکز درمانی مراجعه کردند و هزار و ۸۰۰ مرکز تأییدیه گرفتند.

 

وی ادامه داد: سازمان آتش نشانی به خودی خود در ایمن سازی شهرک بوعلی وارد شد؛ همچنین هشت هزار واحد در شهرک شهید بهشتی بعد از ۳۰ سال به اجبار در حال ایمن سازی هستند.

 

گمانه زنی در مورد علت حادثه کذب محض است

رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران با اشاره به گمانه زنی در مورد علت حادثه در رسانه ها، یادآور شد: با توجه به شعله ور بودن بالای آتش، بررسی علت حریق زمان بر است و هرچه گمانه زنی صورت گرفته، کذب محض است. تنها منبع معتبر در مورد علت حادثه سازمان آتش نشانی است. یکی از رسانه ها نیز مطرح کرده بود که اگر نردبان بزرگتری وجود داشت آتش زودتر مهار می شد اما باید بگوییم بزرگترین نردبان دنیا ۶۴ متری است و ما پنج عدد از این نردبان ها داریم.

 

تقاضای افزایش بودجه آتش نشانی به منظور به‌روز رسانی تجهیزات

وی با تأکید بر اینکه حتی یک سال هم نباید از بروزرسانی تجهیزات عقب بمانیم، یادآور شد: شاید اگر پهپاد اطفای حریق در تهران وجود داشت، شرایط بهتری ایجاد می شد؛ لذا تقاضا داریم بودجه آتش نشانی افزایش یابد.

 

آتش نشانان تمام شهرها سختی کار می گیرند به جز تهران

محمدی افزود: آتش نشانان تمام شهرها سختی کار می گیرند به جز تهران؛ آتش نشانان پایتخت در حوادث تهران، حوادث ملی و حتی بین المللی وارد می شوند و ما ۶۱ شهید آتش نشان داریم. امیدواریم کمک شود تا بتوانیم مشکل معیشت آتش نشانان را برطرف کنیم.

 

در ادامه جلسه امروز شورای شهر؛ علیرضا نادعلی سخنگوی شورا در واکنش به گزارش رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درخصوص آتش سوزی بیمارستان گاندی با بیان اینکه امروز در رسانه های ضد جمهوری اسلامی درخصوص حوادث ابتدایی مباحث حاشیه ای و بی ربط مطرح می شود، اظهار کرد: حسن سازمان آتش نشانی این است که از لحظات اول در محل حوادث حضور دارد و روایت درستی خلق می شود.

 

وی با بیان اینکه ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه برای خرید تجهیزات سازمان آتش نشانی پیش بینی شده بود، خاطرنشان کرد: تا ۱۵ اردیبهشت فرصت وجود دارد که از این اعتبار استفاده شود. سال آینده نیز در بودجه همین روند را طی خواهیم کرد.

 

ضرورت توجه به سهم ۲۴درصدی نمای کامپوزیت در ساختمان‌های پرخطر

ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا با تأکید بر اینکه نباید نسبت به ۲۴ درصد ساختمان های پرخطر که نمای کامپوزیت دارند، بی توجه بود، خاطرنشان کرد: باید هرچه سریع تر در این زمینه وارد عمل شد.

 

مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا گفت: ما یک فوریتی را به هیئت رئیسه تقدیم کردیم و این طرح در جلسات کمیسیون کامل خواهد شد.

 

سهم هزار و ۴۰۰ میلیارد تومانی آتش نشانی از بودجه ۱۴۰۳

وی افزود: به روز رسانی ادوات آتش نشانی در چند سال گذشته به خوبی انجام شده و مشکل خاصی وجود ندارد. در بودجه مصوب امسال عدد ۶۰۰ میلیارد تومان در متمم به هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان رسید. در سال آینده این رقم به هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت که از اتفاقات خوب این دوره مدیریت شهری است.

 

پیرهادی با تأکید بر اینکه این اعتبار باید سریعتر به سازمان آتش نشانی تخصیص یابد، تصریح کرد: آتش نشانان با فداکاری مثال زدنی خود همواره سعی کردند جان شهروندان را نجات دهند.

 

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا نیز با بیان اینکه برای بازار و منطقه ۲۲ نیاز به ساختار آتش نشانی ویژه جهت اطفای حریق داریم، گفت: در اماکن پرتردد و پرمخاطب برای پاسخگویی به شرایط بحرانی، باید اقدامات فراتر از اخطار کتبی باشد. شهرداری باید با همکاری دستگاه های مرتبط ساختمان ها را به سمتی ببرد که اگر اقدامات بنیادین امکان پذیری نیست حداقل اقدامات اولیه در آنها انجام شود.

 

رئیس شورای شهر تهران گفت: یک فوریت کمیسیون خدمات شهری این است که سازمان آتش نشانی نیز در کمیته نما حضور داشته باشد و بلافاصله و به صورت حضوری نظر خود را در این خصوص ارائه دهد.

 

مهدی چمران با بیان اینکه در این ساختمان خطرات زیادی وجود داشت، گفت: انبارهایی از تخته و چوب در این بیمارستان وجود داشت و اگر آتش به اتاق ها و انبارها سرایت می کرد، آتش سوزی گسترده تر می شد.

 

وی با تأکید بر اینکه طراحی نما در ساختمان پلاسکو نیز مطلوب نبود و بازشو نداشت، تصریح کرد: جابجایی لوله های آب از طریق پله ها نیز در این ساختمان میسر نبود و شرایط بدی داشت.

 

بر اساس این گزارش، یک فوریت پیشنهاد کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران مبنی بر حضور سازمان آتش نشانی در کمیته نما با حداکثر آراء موافق تصویب شد.در ادامه این جلسه محمد آخوندی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران در جریان بررسی یک فوریت لایحه عوارض تردد در طرح ترافیک با بیان اینکه هفته آینده آخرین فرصت ارسال لایحه عوارض به فرمانداری است و متأسفانه تا امروز تنها دو لایحه به شورا ارسال شده است، اظهار کرد: با اینکه چندین بار تذکر دادیم، هنوز لوایح ارسال نشده است. شهرداری از ۱۵ بهمن ماه سال قبل خبر داشته که باید تا ۱۵ بهمن ماه امسال لوایح را ارائه دهد.

 

وی تأکید کرد: روز چهارشنبه جلسه این دو لایحه برگزار شده و امیدواریم سایر لوایح نیز سریع تر ارسال شود تا بررسی ها را انجام دهیم./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر